På grund av den stora mångfalden av arter är släktet Chamaecyparis (California Cypress) ett viktigt element i de flesta trädgårdar. Speciellt de blågråa och gula sorterna av californisk cypress är mycket populära och lämpar sig väl för användning i häckar. En nackdel med California Cypresses är att de lignifierar på insidan.

Detta kan aldrig helt förhindras, men regelbunden beskärning saktar ner processen och ser till att du kan njuta av en barrhäck från California Cypress under mycket lång tid. California Cypress träd tål inte mycket våta förhållanden.

Cypresser som häckväxt

Leyland -cypressen och California -cypressen är utmärkta häckväxter. Letar du efter en snabbväxande barrhäck som kommer att klara sig på nästan alla ställen? Välj sedan Leyland -cypressen. Detta kan växa upp till 80 till 100 cm per år och växer till ett vackert tätt barrträd med mörkgröna nålar.

Olika färger finns för den californiska cypressen. Den blå Chamaecyparis lawsoniana ‘Columnaris’ och den gula Chamaecyparis lawsoniana ‘Ivonne’. De två senare används ofta på grund av sin färg för att ge en vintergrön häck ett speciellt utseende.

Beskärning av cypresserna

För att få en fin tät häck rekommenderas att beskära cypressen en eller två gånger om året. Gör detta i början och slutet av sommaren. Beskär aldrig längre än där gröna nålar fortfarande kan ses, annars blir cypressen svår att gro. Den italienska cypressen behöver egentligen inte beskäras eftersom det här trädet förblir väldigt smalt av natur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *